Ny COO och vice vd i Bellman Group

Publicerad tors, 04/15/2021 - 16:37

Magnus Persson har utsetts till COO och vice vd i anläggningskoncernen Bellman Group. Han har en mångårig erfarenhet av branschen och kliver på den nya tjänsten i en tid då företaget satsar på tillväxt.

Magnus Persson kommer senast från en roll som vice vd på VSM som varit en del av Bellman Group sedan 2018. Han har också sedan 2001 under perioder varit vd för bolaget.

Bolaget menar att kundernas intresse för deras heletserbjudande inom anläggningsbranschen ökar stadigt.

– Vi ser att våra kunder mer och mer uppmärksammar vårt helhetserbjudande där vi som underentreprenör kan ansvara för alla moment – losshållning, schakt, transport, krossning, maskinarbeten och deponi. Det ger möjligheter att höja effektiviteten, planera bättre, hantera produktionsstörningar samt öka förutsättningarna för att höja kvaliteten och skapa bättre arbetsmiljö. Det skapar värde för Bellman Group, men också för våra kunder som får en bättre lösning. Jag ser mycket fram emot att medverka till att öka samarbetet internt bland våra dotterbolag, men också att jobba närmare våra kunder, säger Magnus Persson.

Magnus Persson kommer i sin roll att ansvara för att driva den dagliga operativa verksamheten i koncernen.

– Jag är väldigt glad att Magnus har accepterat att ta den här rollen på koncernnivå. Det blir mer och mer viktigt för oss att säkerställa och vidareutveckla vårt helhetserbjudande och där kommer Magnus att få en central roll, säger Håkan Lind, vd för Bellman Group.

Magnus Persson, ny som COO och vide vd på Bellman Group. Foto: Juliana Fälldin