NTEX expanderar med nya kontor och medarbetare

Publicerad ons, 04/21/2021 - 15:33

Transport- och logistikbolaget NTEX ska ta nästa steg i utvecklingen genom rekrytering av ett flertal nya medarbetare. I slutet av april kommer de att flytta in i ett nytt kontor i Malmö. Samtidigt ska företaget etablera sig i Österrike.

NTEX meddelar nu att företaget ska ta nästa steg i sin expansion, med särskilt fokus på europeiska kontinenten. Man ska fortsätta sin tillväxt både organiskt och genom förvärv.

Med nya strategiskt placerade kontor och lager och effektiva terminaler vid dominerande färjelägen ska företaget enligt ett pressmeddeande skapa ett omfattande nätverk som tillhandahåller en helhetslösning, där man kan frakta alla typer av gods på ett snabbt och flexibelt sätt. Syftet är att skapa så kostnadseffektiva och miljövänliga transporter som möjligt.

– Detta ligger helt i linje med att fortsätta vara ett av de ledande transport- och logistikföretagen i vårt marknadssegment. En position som uppnåtts genom en konsekvent satsning på kundanpassning, flexibilitet och utveckling, säger NTEX vd och grundare Thomas Ström.

De första som är på plats är Stefan Lendenfelt, Fredrik Casagrande, Philip Galatone och Gabriela Jerad som alla har arbetat åtskilliga år i transportsektorn. Stefan Lendenfelt ska arbeta med utveckling och att hjälpa bolaget att växa i Europa.

– Ett första steg i vår fortsatta utveckling är en egen etablering i Österrike, i närheten av Wien, som jag anser vara ”hjärtat av Europa”, säger Stefan Lendenfelt.

Etableringen i Malmö kompletterar NTEX-anläggningen i Helsingborg och bidrar samtidigt med utvecklingen av NTEX inrikes som täcker den svenska marknaden, skriver bolaget.

 

Om NTEX

NTEX har omkring 650 anställda och en omsättning på 2,3 miljarder SEK. Huvudkontoret finns i Göteborg, och kontor finns även i Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Polen, Estland, Lettland och Litauen.