Mercedes blev bästa generalagent i Sverige

Publicerad fre, 05/20/2022 - 08:28

Det blev en ny bortaseger i lastbilsklassen när Motorbranschens Riksförbund sammanställt sin årliga enkät om vad återförsäljarna tycker om sina generalagenter. Mercedes-Benz fick bäst betyg för bland annat sin förståelse av den lokala marknaden.

Enkäten består av 131 frågor som ställs till landets bilhandlare, där tunga lastbilar redovisas i en egen klass med Volvo, Scania och Mercedes-Benz. Förra året tog Scania hem priset i en omgång där Mercedes återförsäljare inte svarat på enkäten i tillräckligt hög utsträckning för att märket skulle kunna vara med. Den här gången svarade de och Mercedes-Benz kunde räkna hem sin fjärde seger på fem år.

– Det är ju ingen hemlighet att vi är minst av de tre, säger Jens Tittel som är chef för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige. Men det verkar också bidra till att vi får bra betyg på områden som rör närhet och smidighet.

Märket hamnade bland annat i topp på frågan om hur nöjd åteförsäljaren är med generalagentens support och kontakt när det gäller förståelse för den lokala marknaden.

– Det är klart att det är extra roligt att som enda importmärke får bäst betyg på just den frågan, säger Jens Tittel.

Jens Tittel tar emot priset från Motorbranschens Riksförbund.