Johan Carlén blir vd för LBC Bohusfrakt

Publicerad ons, 06/03/2020 - 19:01

Lastbilscentralen i Tvåstads (Centralen) förre vd Johan Carlén tillträder den 1 september i år som ny vd för LBC Bohusfrakt.

Bohusfrakt

Johan Carlén har mångårig erfarenhet av transport- och logistikbranschen. Efter studierna inom industriell administration, började han sin karriär i slutet av 1980-talet hos Saab Automotive. Därefter följde chefsbefattningar hos Wärtsilä och Volvo Logistics i Göteborg, där han som Contracting Manager arbetade med inköp av internationella transporter.

Johan Carlén kommer närmast från Lastbilscentralen i Tvåstad (Centralen), där han var vd under perioden 2008 – november 2019.


- Jag ser fram emot att starta på LBC Bohusfrakt, säger Johan Carlén. Företaget har ett mycket starkt varumärke och åkerierna såväl som personalen har ett gott rykte, inte bara i transportbranschen men också ute på marknaden hos kunderna. Det ska bli mycket spännande att utveckla detta vidare. Det ska vara ett naturligt val för alla att jobba med LBC Bohusfrakt.


Johan Carlén är 59 år och bosatt med familjen i Trollhättan. Ledig tid tillbringar han mycket ofta i norra Bohuslän – i fritidshuset på Skaftö.


LBC Bohusfrakt är den största regionala aktören på transportmarknaden i områdena Sotenäs, Tanum, Strömstad, Munkedal och Lysekil.

LBC Bohusfrakt redovisade en omsättning för 2019 på cirka 103 miljoner kronor. Bolaget har 35 delägare och förfogar över en fordonsflotta på mer än 70 lastbilsekipage.