Han är ny vd för Nordic Logistics Association

Publicerad tors, 02/14/2019 - 18:32

Torsten Laksafoss Holbek tillträder som vd för Nordic Logistics Association i Bryssel den 1 mars. Han kommer närmast från Danska Arbetsgivarföreningen i Bryssel. Torsten efterträder Søren Hyldstrup Larsen.

Torsten Laksafoss Holbek, 39, har senast arbetat som senior rådgivare hos Danska Arbetsgivarföreningen. Där har han arbetat med transport- och arbetsmarknadspolitik, och särskilt med mobilitetspaketet. Torsten har över tio års erfarenhet från påverkansarbete i Bryssel. Tidigare har han även varit kontorschef hos den danska europaparlamentarikern Morten Løkkegaard från det liberala partiet Venstre. 


Nordic Logistics Association, NLA, är den gemensamma intresseorganisationen för Sveriges Åkeriföretag, Norges Lastebileier-Forbund och Danske Vognmænd, där även finska SKAL ingår som stödmedlem. Torsten kommer att ansvara för det löpande arbetet som utgår från det nya kontoret som delas med de tyska och franska åkarorganisationerna. Nordic Logistics Association samarbetar nära med dessa, och sedan i oktober 2019 delar organisationerna kontor i Bryssel. 


Erik Østergaard är ordförande i Nordic Logistics Association och även vd i Danske Vognmænd är mycket nöjd med tillsättningen och ser fram emot samarbetet.


- Torsten och hans redan imponerande karriär i Bryssel kommer att hjälpa NLA att ta ytterligare plats i viktiga sammanhang, säger han. Det betyder att de nordiska åkarna återigen har den starkast möjliga intressebevakningen på den europeiska scenen, och att de många och stora frågorna på dagordningen som social dumping, kör-och vilotider, klimatutmaningen och framtidens drivmedel och infrastruktur, hamnar i trygga händer. Tillsammans med kollegorna i Norden, Tyskland och Frankrike lägger vi nu in en extra växel.

Torsten själv ser fram emot att arbeta för åkeriföretagarna och för transportnäringen i tät dialog med beslutsfattarna i Bryssel.


- Det väntar många spännande uppgifter med kommissionens fokus på grön omställning, förstärkning av infrastrukturen, och inte minst insatsen för att stärka ordnade arbetsförhållanden för förarna i Europa, säger han. 

Torsten efterträder Søren Hyldstrup Larsen som hastigt avled endast 55 år gammal i september 2019.
Tillsammans representerar Nordic Logistics Association cirka 17 000 åkeriföretag.