Fredrik Reinfeldt ny ordförande i Drivkraft Sverige

Publicerad ons, 05/05/2021 - 18:02

Styrelsen för Drivkraft Sverige, branschorganisationen för petroleum- och biodrivmedelsindustrin, kommer att utse Fredrik Reinfeldt att ta över posten som ordförande vid stämman den 27 maj 2021.

Fredriks erfarenhet och ledarskap inom både svensk och global politik kommer att bidra till att skapa förutsättningar för branschens omställning. Det skriver Drivkraft Sverige i ett pressmeddelande.

– Det viktigaste steget för att nå ett hållbart samhälle som ligger framför Sverige är omställningen av drivmedel och mobilitet. Det måste genomföras med stor beslutsamhet, kunskap och baserat på kommersiellt gångbara lösningar. Jag ser fram emot att arbeta för att förverkliga allt det, säger Fredrik Reinfeldt.

Drivkraft Sverige organiserar branschens viktigaste aktörer som leder omställningen till ett hållbart samhälle genom kommersiella och innovativa lösningar inom mobilitetsområdet. I februari 2020 presenterade branschen en färdplan för klimatneutral konkurrenskraft, där man pekar på industrins åtaganden och betydelse för hela samhällets möjlighet att uppnå klimatmålen, och redovisar politiska förslag och förutsättningar som krävs för en effektiv implementering.

I samband med stämman i Drivkraft Sverige avgår Ewa Björling som styrelsens ordförande efter fyra år på posten där hon enligt Drivkraft Sverige framgångsrikt lett styrelsens arbete med den strategiska omdaning av organisationen som branschen efterfrågat.

Fredrik Reinfeldt ska väljas till ny ordförande för Drivkraft Sverige. Foto: Peter Knutsson