Fraktkompaniet öppnar kontor och terminal i Malmö

Publicerad mån, 12/03/2018 - 10:16

Göteborgs-baserade Fraktkompaniet öppnar den 1 november i år ett nytt kontor och en ny crossdock på Åvägen 1 i Malmö. Fraktkompaniet har dessutom knutit till sig åkerier med 8 distributionsbilar som kommer att utföra transporter i Malmö-området.

- Öresundsregionen är ett expansivt område och vår nyöppnade anläggning i Malmö blir ett viktigt nav och ett komplement till vår befintliga verksamhet i Helsingborg, säger Anette Yngvesson, vd och ägare i Fraktkompaniet till Svensk Åkeritidning. Genom att finnas i Malmö kan vi erbjuda våra kunder i området bättre service och det ger oss även möjlighet att ta in nya kunder.


Frakkompaniets nya crossdock i Malmö kommer att erbjuda effektiv omlastning av gods för både fjärr- och lokaltrafik och blir ett bra komplement till bolagets lager och terminal i Helsingborg.
Kontoret och terminalen i Malmö kommer att bemannas av 5 medarbetare med Robert Wannerfeldt som platschef. Robert Wannerfeldt är sedan tidigare även platschef för Fraktkompaniet i Helsingborg och får nu ett större ansvar genom att bli platschef före hela region Skåne.
Robert var tidigare trafikchef i Göteborg och antog utmaningen att bli platschef i Helsingborg.

Fraktkompaniet är ett privatägt transport- och logistikföretag med huvudkontor, terminal och lager i Göteborg. Bolaget har även platskontor och terminaler i Helsingborg, Stockholm och från den 1 november också i Malmö.
Årsomsättningen för Fraktkompaniet, med 100 medarbetare, beräknas 2019 uppgå till 360 miljoner kronor.