Covid-19-logistik i Stockholm prisas

Publicerad fre, 04/16/2021 - 11:50

För 19:e året i rad har Postnord delat ut logistikpriset ”Postnord Logistics Award”. Till vinnare utsågs Command Center i ett finalfält som också bestod av Elanders Group, Husqvarna och Jula Logistics.

Utmärkelsen ska ges till det företag eller den organisation som skapat den mest effektiva, innovativa och kreativa logistiklösningen under året som gått. Command Center inrättades våren 2020 av Karolinska Sjukhuset, Region Stockholm och Scania för att säkerställa försörjningen av sjukvårdsmaterial när covid-19 spreds i världen. Command Center vinner med motiveringen:

 ”Genom att kombinera världsledande kompetenser inom sjukvård respektive logistik, transport och inköp etablerades på mycket kort tid en effektiv logistikverksamhet som under pandemin säkrade varuförsörjningen av sjukvårdsmaterial till region Stockholm. Samarbetet präglades av professionalism, resultatinriktning, prestigelöshet och hade samhällsnyttan i fokus.

– Det känns jätteroligt och ärofyllt att få representera Command Center. Det är ett viktigt arbete som har gjorts och därför känns det också väldigt bra att det uppmärksammas med det här priset, säger Tobias Rydin, Head of Supply Chain Networks på Scania. 

Vinnaren utses av en jury med bred kompetens från akademi och näringsliv – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet. Ordförande är Mats Abrahamsson, professor i logistik vid Linköpings universitet.

- Command Center har visat prov på innovation och nytänkande med sin logistiklösning. Lösningen visar på kraften i ett gränsöverskridande logistiksamarbete mellan näringsliv och samhälle. Command Center byggde upp ett temporärt kontrolltorn som med professionalism, innovationskraft och samverkan säkrade leveranser av livsviktigt sjukvårdsmaterial under en global pandemi, säger juryns ordförande, Mats Abrahamson.

Postnord Logistics Award instiftades av dåvarande Posten år 2002 för att uppmärksamma och premiera god logistik. Alla företag och organisationer, oavsett storlek, som är verksamma i Sverige är välkomna att medverka i tävlingen.

 

Juryn utser finalister utifrån tre huvudkriterier:
•    Logistiklösningens grad av innovationskraft, kreativitet och nytänkande.
•    Logistiklösningens effektivitet och påverkan på verksamhetens konkurrenskraft, samt effektivitet och lönsamhet i verksamheten totalt sett.
•    Logistiklösningens bidrag till företagets samhällsansvar (CSR) i form av mindre klimatpåverkan och bättre arbetsförhållanden i supply chain.