Black Friday-nivåer i Postnords flöden efter påsken

Publicerad tors, 04/15/2021 - 22:42

På tisdagen efter påskhelgen hanterade Postnord över 960 000 paket och småpaket som delas ut av brevbäraren, vilket är de högsta siffrorna hittills i år.

Ett vanligt dygn hanterar Postnord omkring en halv miljon paket. Årets första rekordvolymer inträffade dagen efter påskledigheten, den 6 april, med sammanlagt 960 000 paket och så kallade varubrev, småpaket som delas ut i postlådan av brevbäraren. Det var en ökning med drygt 20 procent från föregående tisdag efter påsk. 

– Volymerna efter påsk är nästan uppe i de nivåer vi såg under Black Friday i slutet av november förra året. Redan förra året såg vi en sådan här topp och då var vi i början av pandemin. Såhär ett år in i vår sociala distansering har svenskarna blivit vana vid att e-handla och det syns i våra flöden, säger Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord. 

Pandemiåret 2020 blev ett enormt starkt år för svensk e-handel, som växte med 40 procent. Under det sista kvartalet växte e-handelsomsättningen med 56 procent jämfört med samma period året innan. Hur det första kvartalet under 2021 sett ut presenterar E-barometern i maj.