Bellman Group förvärvar Börje Holmgrens Åkeri

Publicerad tis, 05/24/2022 - 14:58

Bellman Group har tecknat avtal om att förvärva Börje Holmgrens Åkeri AB, ett företag med bas i Björklinge utanför Uppsala som utför alla typer av markentreprenader inom väg, grundläggning, vatten, avlopp och dränering.

Åkeriet är främst verksamt i Mälardalen, från Gävle i norr till norra Storstockholm med omnejd och har omkring 40 anställda. Räkenskapsåret 2020/21 omsatte Holmgrens Åkeri 101,9 miljoner kronor med ett EBITDA-resultat på 19,5 miljoner.  

Holmgrens Åkeri, som ägs av vd Stefan Holmgren, kommer utgöra ett eget segment i Bellman Group AB.

– Att bli delägare i Bellman Group och fortsätta driva Holmgrens Åkeri i ett större sammanhang känns väldigt roligt och spännande. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna expandera snabbare genom att utöka vårt kunderbjudande tillsammans med kollegorna i Bellman Group, säger Stefan Holmgren.

Genom förvärvet stärker Bellman Group sin närvaro i Mälardalen, en expansiv region med behov av nybyggnation av bostäder, infrastruktur och logistikfastigheter.

– Vi känner Stefan Holmgren sedan länge och är mycket glada över att Holmgrens Åkeri vill ansluta till gruppen, säger Magnus Persson, vd för Bellman Group.