All Time High för Sundfrakt 2019

Publicerad tis, 07/21/2020 - 14:30

Marknaden för Sundfraktgruppens tjänster och produkter var under 2019 i likhet närmast föregående år mycket god. Detta resulterade i rekord för koncernen avseende såväl omsättning som resultat. Under verksamhetsåret har koncernen tagit stora steg mot en ökad digitalisering vilket ger förutsättningarna för en fortsatt hållbar utveckling av verksamheten. 
 

Koncernens omsättning ökade med 25 miljoner kronor och uppnådde därmed den högsta omsättningen någonsin (1,23 miljarder kronor). Moderbolaget har alltjämt sedan 2014 till 2018 haft en stadig omsättningstillväxt. För 2019 uppgick omsättningen så när som på knappt 3 miljoner kronor till samma nivå som 2018, detta trots att omsättningen 2018 innehöll en oerhört snörik vinter.

Sundfraktkoncernen redovisar för 2019 det högsta resultatet någonsin, knappt 21 miljoner kronor. De två motorerna i resultatet är Delta Terminal och Åkerigrus. Koncernen har en fortsatt stark ekonomi vilket kommer vara helt avgörande för att klara de investeringar i ny teknik som krävs för att möta morgondagens marknad med ökad IT-innehåll och fokus på hållbarhet.

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att samtliga till årsstämmans förfogande stående vinstmedel överförs till ny räkning. Mot bakgrund av rådande omständigheter har styrelsen valt att föreslå att beslut om utdelning inte fattas på årsstämman, trots att styrelsen i årsredovisningen för räkenskapsår 2019 har föreslagit viss utdelning.

När Coronapandemins konsekvenser bättre kan överblickas kommer styrelsen på nytt se över utdelningsfrågan och kommer att informera aktieägarna om sin inställning i frågan.


- Sundfrakt fortsätter sträva efter en god sysselsättning och lönsamhet för anslutna åkerier, säger Markus Sundström, vd i Sundfrakt. Sundfraktgruppen står väl rustade för att möta framtiden, det som kommer vara helt avgörande är hur lyckat arbetet mellan människa och teknik blir och att vi vågar ta till oss och jobba med den nya tekniken. Med rätt arbetssätt kommer tekniken hjälpa oss till fler och mer lönsamma affärer.