Senaste numret

 

Julen är här – och Svensk Åkeritidnings julnummer likaså! I väntan på Tomten bjuder vi på långläsning med Sundfrakt, korar den bästa lastbilen och summerar 2016.

Markus Sundström är inte den som sitter stilla en längre tid. Som vd för Sundfrakt, en av landets större lastbilscentraler, finns det alltid något att göra – arbeta med hållbarhet till exempel. Svensk Åkeritidning pratar klimatinsatser och affärsmässighet med LBC-vd:n i Sundsvall.

Vartannat år koras den bästa lastbilen i European Truck Challenge. Vem vann: Scania, Mercedes, MAN eller Iveco? Teknikredaktör Bosse Norvinge rapporterar resultaten!

Trafikverket har presenterat vägnätet som kan godkännas för 74 tons bruttovikt. Men vad blir nyttan? Vi tittar närmare på de aktuella vägarna.

2016 var ett händelserikt år. Elmia Lastbil och nya Scania har knappast någon glömt bort. Men kommer ni ihåg alla turer kring kilometerskatten eller vem som slog hastighetsrekord i lastbil? Missa inte Svensk Åkeritidnings nyårskrönika!

Dessutom åker vi med i en lättlastare som sväljer mer än de flesta och bjuder på en uppdaterad guide genom biobränsledjungeln.

Trevlig läsning!