Virtuell auktionsplats ska effektivisera anläggningstransporter

Publicerad tis, 10/23/2018 - 19:39

Nu lanserar Loop Industries Hauly, en digital marknadsplats för lastbilstransporter inom bygg- och anläggning. I Hauly kan transportköpare lägga in sina fraktbeställningar och få bud från certifierade åkerier direkt i Haulys app eller via nätet.

- Vi vill göra det enkelt för transportbeställare att hitta högkvalitativa åkerier med ledig kapacitet samtidigt som vi vill hjälpa åkerierna att öka sin beläggning, säger Staffan Svantesson, chef för Hauly. Kort och gott vill vi optimera åkeriernas fordonsflotta.

Tjänsten gör det även enklare för såväl transportörer som transportbeställare att få överblick över pågående och utförda uppdrag genom att erbjuda digitala följesedlar och produktuppföljning som ett tillägg till Haulys marknadsplats. Tjänsten är utformad i full enlighet med Beast – Byggbranschens Elektroniska Affärsstandard.

- Hanteringen av följesedlar sker i dag nästan helt för hand och på papper vilket skapar uppenbara problem för såväl transportörer som beställare, säger Staffan Svantesson. Genom att standardisera och digitalisera denna process skapar vi ett effektivare arbetsflöde och minskar administrationen för både beställare, transportförmedlare och åkerier.

Transportnäringen i Sverige sysselsätter mer än 310 000 personer och står för omkring 6,5 procent av den totala sysselsättningen i Sverige, enligt statistik från SCB, Varje år transporterar tunga lastbilar närmare 500 miljoner ton och omkring var tredje transport inom bygg- och anläggning är tomtransporter, enligt Trafikanalys.

Hauly är en uppföljare till Loop Industries första digitala plattform Loop Rocks – Nordens största marknadsplats för återanvända schaktmassor. Hauly ansluter till Loop Industries digitala ekosystem och kompletterar Loop Rocks verksamhet genom att erbjuda tillhörande transporter av schaktmassor.

- Hauly är nästa steg i Loop Industries strategi att erbjuda ett komplett digitalt ekosystem av byggrelaterade tjänster, säger Anders Torell, vd i Loop Industries.  Genom att optimera transporterna kan vi öka byggbranschens produktivitet och samtidigt öka nyttjandegraden av befintliga resurser.

Marknadsplatsen är i dag tillgänglig i Stockholmsregionen och har över 30 anslutna åkerier i varierande storlek – från 5 till över 100 lastbilar inom bygg- och anläggning. Hauly kommer lanseras nationellt under 2019. Utvecklingsarbetet med Hauly har varit aktivt sedan sommaren 2017.

Loop Industries är ett oberoende techbolag med kontor i centrala Stockholm. Loop Industries har 17 anställda, varav majoriteten är utvecklare och designers hämtade från ledande techföretag som Amazon, Blocket och Izettle. Loop Industries utvecklar digitala tjänster som underlättar och effektiviserar det dagliga arbetet inom bygg- och anläggningsbranschen.