Mertz Transport ansluter till Onroad

Publicerad tis, 10/23/2018 - 14:54

Den 1 januari 2019 blir Malmö-baserade Mertz Transport delägare i inrikesnätverket Onroad med ansvar för Skåne postnummer 20 till 29. Ett delägarskap som innebär starkare distributionsvägar genom hela Sverige.

Samtidigt som Mertz Transport ansluter till Onroad så upphör Akkafrakt i Malmö att vara nätverkets representant i Skåne.

Mertz Transport är ett av Sveriges största privatägda transportföretag med ett mycket starkt varumärke. Mertz Transport startades 1971 av Stig Mertz och har i sin fordonsflotta 160 egna fordon, 200 trailers och släpvagnar. Mertz Transport arbetar även med intermodala transportlösningar där lastbil och tåg samverkar – med egna lok samt driftsoperatör för Malmö Kombiterminal. Företaget Mertz Transport har haft som mål att arbeta med lokala underleverantörer för att säkra framtida drift, och ser nu mervärdet i att säkra samarbetspartners tack vare delägarskap i Onroad.

Sedan många år tillbaka har Mertz Transport samarbetat med ett flertal av Onroads delägare och nu är det lämpligt att ta steget till fullt delägarskap i Onroad. Huvudskälet till detta gemensamma beslut är att nätverket säkrar volymer och att Mertz Transport får full tillgång till Onroads nationella nätverk.

Onroad är ett inrikes nätverk av lastbilscentraler och åkerier som knyter ihop Sverige till en helhet. Med fem hubbar och 16 terminaler spridda på strategiska platser i Sverige samt linjebilar med fasta avgångstider nås hela Sverige på ett mycket tillfredställande sätt. Delägarna och underleverantörer arbetar i en gemensam integrerad IT-plattform i och med det utnyttjas det lilla företagets flexibilitet med det stora nätverkets samordningsmöjligheter för att skapa långsiktigt hållbara transportlösningar.