Ramirent blir en av Veidekkes huvudleverantörer

Publicerad tors, 10/18/2018 - 05:48

Ramirent blir ny huvudleverantör av maskiner och utrustning till bygg- och anläggningsföretaget Veidekke. Utöver maskiner och etablering tillhandahåller Ramirent också systematiserade rutiner för arbetet inom säkerhet och tillgänglighet, vilket garanterar Veidekke såväl ökad effektivitet som smidigt säkrade leveranser, oavsett var i Sverige byggföretaget verkar.
 

- Det är mycket glädjande att vi fördjupar samarbetet med Veidekke, säger Anders Wikström, chef för region Syd och Väst i Ramirent. En av våra viktiga roller är just att effektivisera byggprojekt och att säkra branschens temporära fabriker, det vill säga byggarbetsplatserna.

Ju tidigare Ramirent kommer in i planeringen av ett bygge, desto större blir byggföretagets effektivitet.

- Om vi kommer in tidigt i planeringen kan vi vara smörjmedlet som optimerar säkerhet, kostnadseffektivitet och hållbarhet från början till slut under byggets gång, säger han. Det medför bland annat att byggarbetarna kan starta sin arbetsdag med att fokusera på att bygga istället för på all logistik runtomkring bygget. Det ökar också säkerheten, och en säker arbetsplats är också mer effektiv.

Ramirents regionala försäljningschef Lars Ölvestål ser många fördelar med Ramirents nya partnerskap med Veidekke. 

- Det här är givetvis en stor och betydelsefull affär för Ramirent, som dessutom går helt i linje med vår strategi att leverera mer än maskiner, säger han. Med en bred maskinpark, ett stort tjänsteutbud och välutvecklade säkerhetsrutiner har vi en stark och bred kompetens som gör att vi kan erbjuda våra kunder de bästa lösningarna.

I de bästa av lösningar räknas även miljö och säkerhet in. Som leverantör arbetar Ramirent alltid på att göra sitt bästa när det gäller att ta ett samhälls- och miljöansvar. I det ansvaret ingår även arbetarnas personliga säkerhet och hälsa. 

- Det här är några av Ramirents kärnfrågor, säger Lars Ölvestål. Vi har en nollvision när det gäller arbetsolyckor och arbetsrelaterad ohälsa. Under avtalsperioden med Veidekke kommer vi därför att fokusera mycket på att utveckla arbetet både inom arbetsmiljö och säkerhet tillsammans med Veidekke, precis som vi redan gör i samarbetet med Erlandsson Bygg med flera.

Text: Arne Andersson