Avatar och Jehander samarbetar om transporter

Publicerad tis, 10/16/2018 - 10:33

Avatar Logistics AB och Sand & Grus AB Jehander inleder ett samarbete om sjötransporter på Mälaren. Samtidigt tar Avatar Logistics, från den 1 november 2018, över driften av Jehanders fartyg MS Jehander 1 med sex ombordanställda.

- Det är mycket glädjande att vi fått förtroendet att ta ansvar för Jehanders fartygstransporter på Mälaren, säger Johan Lantz, vd i Avatar Logistics. Båda parter ser detta som ett långsiktigt samarbete där sjölogistiken ska utvecklas ytterligare.

Fartyget MS Jehander 1 transporterar årligen 300 000 ton ballast (berg- och grusmaterial till byggindustrin) från Jehanders grustäkter i Mälaren in till betongfabrikerna i centrala Stockholm. Transportarbetet på vattenvägen ersätter cirka 10 000 lastbilar per år i Stockholmsområdet.

- Vårt mål är att utnyttja sjöfarten mer för våra transporter inom Mälaren, säger Per Åström, vd i Sand & Grus AB Jehander. Fartygstransporter ökar hållbarheten och effektiviteten för både oss och samhället i stort. Avatar Logistics står för nytänkande och kompentens inom regionlogistiken, något som vi ser är mycket viktigt.

I köpet av m/s Jehander 1 ingår också att Avatar Logistics ska påbörja utvecklingen av ett nytt miljöanpassat och effektivt pråmfartyg, specialiserat för regionlogistiken, som ska vara i drift om ett par år.

Text: Arne Andersson