Postnord och Palletways stärker sitt samarbete

Publicerad tis, 09/18/2018 - 08:20

Postnord och den brittiska pallgodsaktören Palletways har tecknat ett nytt avtal gällande Palletways distribution mellan Palletways europeiska kunder och Norden. 

Palletways är Europas största nätverk för leveranser av gods på pall med över 400 depåer på strategiska platser i 20 länder. Palletways har sedan 2012 varit Postnords distributör av gods på pall till och inom västra Europa.

Postnord har sedan tidigare samarbeten med europeiska partners inom styckegods (Cargo Line) och paket (DPD) för att erbjuda sina kunder ett starkt nätverk för leveranser inom Europa.

Nu expanderar Palletways sin verksamhet till Norden och tecknar avtal med Postnord om distribution av pallfrakter mellan Norden och euroområdet. Avtalet träder i kraft i oktober 2018.

– Genom Palletways har Postnords kunder tillgång till ett av Europas mest etablerade och kompetenta nätverk för palleveranser, säger Tim Jørnsen, Executive Vice President eCommerce & Logistics på Postnord Group. Med det nya avtalet får vi möjlighet att bevisa att vårt nätverk är det bästa valet för Palletways europeiska kunder när det gäller leveranser till Norden.

Luis Zubialde, Chief Operating Officer på Palletways Group, framhåller att Palletways kontinuerligt letar efter möjligheter att expandera och förbättra sitt erbjudande till sina medlemmar och kunder

– Den nya täckningen innebär ett mycket spännande skede för verksamheten, säger han. Tjänsten är helt integrerad med det befintliga nätverket, vilket innebär att kunder och medlemmar har en sömlös anslutning till hela Norden. Det innebär en stor affärsmöjlighet att stödja företag från hela Europa som transporterar pallar till sina kunder i de nordiska länderna – till exempel exporterar Storbritannien årligen varor för cirka 25 miljarder pund till Norden.

 

Text: Arne Andersson