Nya och uppgraderade kranar från Jonsered

Publicerad tis, 09/18/2018 - 08:12

Hiab, som ingår i Cargotec, lanserar ett uppgraderat sortimentet av Jonsered återvinningskranar för tungt återvinningsarbete på IAA 2018. 

Den nya serien uppgraderade Jonsered återvinningskranar kommer att ingå i Hiabs erbjudande för avfalls- och återvinningstillämpningar. 

Serien återvinningskranar innehåller sex kranmodeller med kapacitet från 10 till 16 tonmeter. Jonsered återvinningskran kan kombineras med Multilift lastväxlare till en fjärrstyrd enhet som blir enkel och effektiv för hantering av olika material.

Det senaste tillskottet till Hiabs Jonsered återvinningssortiment är Jonsered 1250RZ och Jonsered 1500RZ. De är speciellt utformade för att klara de tuffa lastcykler som förekommer i tunga återvinningsuppdrag som hantering av metallskrot och byggnadsavfall, men kan även användas för att hantera material som sand, grus och andra skrymmande fyllnadsmaterial.

De två nya säkerhetssystemen, Safety+R och Safety+RS, ger möjlighet att välja det lämpligaste alternativet. Safety+R innehåller alla viktiga säkerhetsfunktioner medan Safety+RS erbjuder ytterligare funktioner som ger effektivare och bekvämare krankörning.

Jonsered kranar är konstruerade med funktioner som, förutom att förbättra effektiviteten i driften, även reducerar utsläppen av koldioxid. Kranarna kan konfigureras för hydraulsystem med variabelpump som förlänger livslängden för hydrauloljan och minskar bränsleförbrukningen vid krankörning med upp till 20 procent. Kranarna kan även utrustas med cyklontankar för bättre bränsleekonomi och de är kompatibla för användning av miljövänlig hydraulolja.

- Det innebär ett stort ansvar att arbeta inom avfalls- och återvinningsbranschen, säger Hans Ekman, vice president, Loglift och Jonsered skogs- och återvinningskranar i Hiab. Eftersom vi driver en hållbar verksamhet granskas våra kunder, och deras slutkunders förväntningar är höga. Därför lägger vi stor vikt vid att utveckla ett kransortiment som klarar tunga och intensiva lastcykler, långa arbetsskift med oavbruten körning och som kan motsvara våra kunders behov av hög prestanda, effektivitet och hållbarhet i sin verksamhet. 

 

Text: Lars Johansson