Simonsson-ägda åkerier i konkurs

Publicerad tis, 08/21/2018 - 16:29

Fyra bolag med åkeri- och transportrelaterad verksamhet i Västra Götalands län med gemensam ägare har per den 15 augusti i år försatts i konkurs vid Göteborgs och Vänersborgs tingsrätter. Det handlar om Simonsson & Larsson Åkeri i Åmål, Smunat Åkeri i Göteborg, Bräcke Ängar i Åmål och Fordonsparken Väst i Åmål.
 

Smunat Åkeri hette tidigare Götalands Logistik och Transport men namnändrade för en tid sedan till Smunat Åkeri.
Årsomsättningen i de fyra konkursdrabbade bolagen med Bräcke Ängar som moderbolag uppgick 2017 till sammanlagt närmare 30 miljoner kronor.

Ett av de konkursdrabbade bolagen – Simonsson & Larsson Åkeri – har utfört skogstransporter för Timmer Logistik Väst – TLV.

Även ett annat Simonsson-ägt bolag utför skogstransporter, men är inte försatt i konkurs. Det bolaget heter Simonsson & Larsson Skogstransporter. Inte heller familjen Simonssons övriga bolag är försatta i konkurs.
De fyra konkursdrabbade bolagen har ägts och drivits av Lars Simonsson. Han har även byggt upp och drivit Västra Götalands Transport – VGT – som är en av landets större transportörer för DHL Freight. Moderbolaget till VGT heter Convexa Invest och dessa båda bolag ägs och drivs sedan en tid av Lars Simonssons nästa generation.

Årsomsättningen i Convexa Invest uppgick 2017 till 239 miljoner kronor med en vinstmarginal på 6,24 procent.
Simonssons ägde tidigare även TLV – Timmer Logistik Väst. I oktober 2017 gick Scania-ägda Lots Group in som ägare i TLV.

Det bör poängteras att bolagen TLV – Timmer Logistik Väst, Convexa och VGT – Västra Götalands Transport – inte är försatta i konkurs.