Miljörivarna ingår partnerskap med Drive

Publicerad tors, 08/16/2018 - 14:15

Miljörivarna går in som expansionspartner till Drive Demolering Riv Entreprenad och förvärvar en majoritetspost i bolaget. 

Därmed stärker Miljörivarna sin marknadsposition i södra Sverige och utökar sitt tjänsteutbud inom rivning och sanering. Drive, med säte i Jönköping, har 15 anställda och omsätter cirka 25 miljoner kronor.

– Vi har sedan tidigare en stark position i Stockholm, Skåne och Norrland. I och med förvärvet expanderar vi mot Småland, Halland och Östergötland, säger Miljörivarnas vd Fredrik Eliasson. Vi är oerhört stolta och glada över den kompetens och de möjligheter detta nya partnerskap för med sig, det kommer att bidra till att vi gemensamt utvecklar oss själva, men också våra kunder.

Förvärvet innebär att Miljörivarna kommer att kunna erbjuda utökad specialistkompetens inom tungrivning som komplement till befintligt tjänsteutbud, såsom håltagning, asbest-/PCB-sanering samt lättrivning.
Drive Demolering Riv Entreprenad kommer att fortsätta driva sin verksamhet som ett självständigt företag med fokus på tjänster och lösningar inom rivning och sanering. Bolagets nuvarande ledning fortsätter som tidigare, och kan framöver dra fördel av Miljörivarnas kompetens och branscherfarenhet.

– Miljörivarnas breda tjänsteutbud och leveranskapacitet är ett välkommet tillskott till vår befintliga verksamhet, säger Veor Åhlander, vd i Drive. Marknaden är god och vi satsar nu tillsammans vidare för fortsatt expansion. Miljörivarna är ett mycket spännande företag och jag ser fram emot vår resa tillsammans.

Text: Arne Andersson