Arbetstopp vid arbetsplats Lovö Förbifart Stockholm

Publicerad tors, 08/16/2018 - 14:17

Trafikverket och Arbetsmiljöverket har hittat brister i arbetsmiljön på E4 Förbifart Stockholms arbetsplats på Lovö. Flera brister har åtgärdats, men inte alla, och därför väljer nu Trafikverket och entreprenören att tillfälligt stoppa arbetet under jord.

Trafikverket och Arbetsmiljöverket har under våren uppmärksammat flera brister i arbetsmiljön på E4 Förbifart Stockholms arbetsplatser ute på Loven. Flertalet brister har åtgärdats av entreprenören Lovön Samverkan (LSAB). Fortfarande kvarstår ett antal vilket gör att Trafikverket, tillsammans med entreprenören, väljer att tillfälligt stoppa arbetet under mark på Lovön.

- Säkerheten är vår högsta prioritering i projektet och därför har vi, tillsammans med entreprenören, beslutat att stoppa arbetet tillfälligt på Lovön, säger projektchef Johan Brantmark. Vi vill ha ett garanterat säkert och systematiskt arbetsmiljöarbete ute på plats inför att vi påbörjar det storskaliga arbetet med huvudtunnlarna.

Arbetena under jord stoppades i sin helhet efter den 15 augusti och Trafikverket och entreprenören arbetar intensivt för att kunna återuppta arbetena så snart det är möjligt.

Text: Lars Johansson