ABT Bolagen hämtar ny vd från Bäckströms

Publicerad tis, 07/10/2018 - 18:28

ABT Bolagen rekryterar Peter Andersson, 54 år, till ny vd. Peter börjar på bolaget i augusti och tillträder som vd vid årsskiftet.
 

Peter, som är civilingenjör från KTH, kommer närmast från en befattning som vd i Bäckströms Anläggning. Han har en bred erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen med ledande befattningar inom bland andra Skanska och NCC.

- Jag ser fram emot att med våra kunniga och engagerade medarbetare och kunder fortsätta utveckla ABT med unika och hållbara helhetslösningar i bygg- och anläggningsbranschen, säger Peter Andersson.

I samband med vd-bytet övergår ABT Bolagens nuvarande vd Mikael Graffman till en roll som arbetande styrelseordförande.

- Jag är stolt över att Peter valt att leda bolaget in i nästa fas, säger Mikael Graffman. Vi har ambitionen att vara det miljövänliga alternativet inom våra affärssegment och jag är övertygad om att Peter kommer bidra till att stärka vår position på marknaden.

ABT Bolagen förstärker dessutom sin organisation med ytterligare ett antal nya medarbetare på nyckelbefattningar.

Inom affärsområde återvinning och material har bolaget rekryterat en ny affärsområdeschef. Jonas Alterteg, 33 år, tillträder sin nya tjänst den 6 augusti i år. Jonas har bred branscherfarenhet och kommer närmast från en befattning som arbetschef inom JM Entreprenad. Inom samma affärsområde har ABT Bolagen rekryterat Åsa Sjöstrand, 42 år, till befattningen som projektchef. Åsa, som har mångårig erfarenhet från branschen, kommer närmast från rollen som produktionschef inom Skanska. Åsa tillträder sin nya tjänst den 1 september i år.

ABT Bolagens affärsområde entreprenad har rekryterat Tony Gyllby, 35 år, som projektchef. Tony kommer närmast från NCC Construction och en bafattning som platschef.