Trans Fargos ägare byter namn

Publicerad fre, 06/29/2018 - 06:30

Shipping.dk, som under de senaste åren har vuxit kraftigt och fått tillökning genom förvärv av ett antal bolag – bland andra Trans Fargo och TF Freight –  går nu ihop under ett gemensamt namn. Gruppens nya namn är kort och gott SDK. 
 

- Förutom namnbytet till SDK är allt precis som vanligt, säger Søren Gran Hansen, vd i SDK A/S. Att vi byter namn beror uteslutande på att vi – som ett samlat företag – ska kunna erbjuda våra kunder de effektivaste lösningarna – förpackade i samma goda service som tidigare.

Från 23 kontor i Danmark, Sverige och ytterligare 3 länder, har de 350 medarbetarna i SDK A/S hand om alla slags aktiviteter inom sjöfart, befraktning och logistik samt tjänster till kryssningsbranschen. Sammanlagt omsätter gruppen mer än 1 miljard danska kronor och betecknar sig själva som en dynamisk enhet i tillväxt. En tillväxt som delvis beror på en utökning av företagsportföljen de senaste åren. En tillväxt som kommer att fortsätta.

- Att vi handhar allt inom sjöfart, befraktning, logistik och tjänster till kryssningsbranschen, kommer inte att ske på bekostnad av vår lokala närvaro, säger Søren Gran Hansen. Med rötter i det maritima Danmark, går vår historia tillbaka till 1876. Till ett litet lokalt skeppsmäklareföretag i Fredericia, som med tiden utvecklats till att bli en betydande aktör inom frakt- och logistikmarknaden. Det är viktigt för oss att upprätthålla den lokala närheten. Det är just därför vi har valt att vara lokalt förankrade i ett regionalt sammanhang som gör det möjligt för oss att agera snabbt på kundernas behov – bland annat genom att dra nytta av våra globala nätverk. När du som kund kontaktar oss, är det fortfarande samma medarbetare och kontaktpersoner som du möter efter namnändringen. 

SDK ingår i den familjeägda USTC-koncernen,som under det senaste räkenskapsåret omsatte 54 miljarder danska kronor och har 1 700 anställda. En internationell koncern, som förutom sjöfart och logistik även är verksamma inom bland annat inköp, försäljning och tillhandahållande av bränsle för fartyg och tankfartyg.

- Som en del av USTC-koncernen och i SDK:s regi, ser vi fram emot att fortsatt erbjuda alla våra kunder gynnsamma förmåner och nya möjlighetersäger Søren Gran Hansen.