DSV utvecklar digital plattform

Publicerad tors, 06/28/2018 - 07:59

Som global leverantör inom godstransporter och logistik ställs även DSV inför ökade kundkrav på att både arbeta och erbjuda globala datasystem. Med tanke på att större delen av DSV:s kommunikation mellan kunder, samarbetspartner med mera sker digitalt satsar de nu stort på utveckling av både affärssystem och andra plattformar.
 

DSV utvecklar nu en plattform som kallas my DSV, och utvecklas utifrån en kundundersökning som gjordes. Den är avancerad och modern teknik är grunden, men samtidigt är den enkel att använda. Därför menar DSV att plattformen är ett bra alternativ för de företag som ännu inte kommunicerar med dem digitalt.

Plattformen kommer vara som en bokningsportal som använder sig av Track & Trace, men med tiden kommer även fler tjänster och möjligheter att komma. För tillfället använder sig DSV av en så kallad e-service, men den kommer inom snar framtid att ersättas helt och hållet med my DSV. Transparens och snabbhet i informationsutbytet kommer vara högre än det andra program medger eftersom my DSV kommer vara kopplat till DSV:s andra affärssystem på ett starkare sätt än andra alternativ är.

På lång sikt kommer my DSV vara det enda kommunikationsverktyget som behövs för en affärsrelation med DSV, men samtidigt vill DSV fortsätta att ha en personlig dialog med sina kunder.

Text: Laura Karlsson