Scania hyllar motorsportprofiler

Publicerad tors, 06/14/2018 - 10:39

I samarbete med Porsche hyllar Scania motorsportens ikoner under tävlingen Porsche Carrera Cup på Anderstorp i helgen.

Det är 40 år sedan som Sveriges mest framgångsrike Formel 1-förare Ronnie Peterson omkom efter en krasch på Monzabanan utanför Milano. Som en hyllning till hans sista F1-tävling i Sverige, och historiens sista Swedish Grand Prix, kommer helgens två Carrera Cup-race att köras med en extra 911 GT3 Cup i svart och guld.

Hyllingsbilen är en stilistik replika av den JPS-lackade Lotus 79 som Peterson körde till en tredjeplacering på Anderstorp 1978.

- Det kändes självklart för oss att vara med och hedra Ronnie Peterson, säger Jennifer Erdtman, kommunikationschef för Scania Sverige. Det är många av oss inom Scania och våra kunder som gillar racing och följer olika motorsportprofiler i deras karriärer.

Personen som ska köra hyllningsbilen är ingen mindre än 1984 års rallyvärldsmästare, Stig Blomqvist. Även han en av historiens mest aktade motorsportprofiler och var en nära vän till Ronnie Peterson.

- Att Scania nu samarbetar med andra premiumvarumärken, som i detta fall med Porsche, är en tydlig del i vår nya marknadsföringsstrategi och kommer att bli än vanligare framöver, säger Jennifer Erdtman. Vi ser dessa samarbetsprojekt som ett partnerskap med tydliga gemensamma nämnare för båda varumärkena.

Porsche har bland annat varit delaktiga i framtagandet av hytterna till Scanias nya generation lastbilar, som prisats i olika branschtester.

- De har även varit med om att ta fram produktionsmetoderna, flödet och logistiken, säger Jennifer Erdtman. Dessutom ligger de långt fram när det gäller elbilar, bland annat vann de Le Mans med Porsche 919 Hybrid.

Kommande helg rullar alltså norra Europas största racingcirkus med Porsche Carrera Cup Scandinavia i spetsen ut på Anderstorp-banan för deltävling 5 och 6 i årets mästerskap. Ett perfekt tillfälle att hedra en av motorsportens stora ikoner.