Dansk biltransportör utökar i Sverige

Publicerad ons, 06/13/2018 - 17:18

Det danska biltransportföretaget Dansk Auto Logik, som 2016 förvärvade det svenska åkeriet LV Auto, har nu etablerat en egen organisation i Malmö, så att svenska kunder kan betjänas av svenska medarbetare.

Dansk Auto Logik A/S grundades 1962, och har sedan dess utvecklats till Danmarks största leverantör inom billogistik. Idag har bolaget mer än 150 egna biltransportekipage, och de 300 medarbetarna transporterar mer än 400 000 bilar årligen. Utöver det svenska dotterbolaget, finns även ett dotterbolag i Tyskland.

- Dansk Auto Logik har i många år varit kända för kvalitet och stabilitet på den danska marknaden, säger Kurt Rath, vd i Dansk Auto Logik A/S. Till följd av den nära kopplingen mellan Sverige och Danmark, och det faktum att Dansk Auto Logik dagligen har mellan 15 - 25 lastbilar i Malmö hamn för att hämta bilar till den danska marknaden, faller det för oss naturligt att även tillmötesgå transportbehovet från den svenska marknaden.

Dansk Auto Logik får allt fler transportförfrågningar från den svenska marknaden. För att på bästa sätt ta hand om dessa och erbjuda de svenska kunderna samma service och kvalitet som de danska kunderna är vana vid, kommer framtida aktiviteter i Sverige skötas av den svenska organisationen.
För att förstärka den svenska organisationen har Auto Logik anställt Fredrik Vestergård som vd för det svenska bolaget. Fredrik är 40 år och kommer närmast från DSV Road i Landskrona där han varit Business Development Manager för kontinenttrafiken. Han har sedan tidigare lång erfarenhet av den svenska biltransportbranschen från olika chefsbefattningar inom billogistik i Sverige.

- Jag är mycket stolt över förtroendet att leda och fortsätta utvecklingen av Auto Logik i Sverige, säger Fredrik Vestergård.