Inquire öppnar i Finland

Publicerad fre, 05/25/2018 - 08:13

Svenska logistikföretaget Inquire öppnar kontor i Helsingfors.
 

- Med etableringen i Finland säkerställer vi ett proof of concept av hemleveranser på den finska marknaden för en av Nordens största kedjor inom hemelektronik, säger Christer Strand, vd, delägare och logistiker i Inquire.

 Han berättar att företaget redan har bolag i Norge och Sverige, och att man i februari anställde sin första medarbetare i Finland. I samband med att Inquire nu anställer ytterligare medarbetare, startar man även bolag i Finland och öppnar kontor i Helsingfors.

- Genom vår etablering räknar vi med att fler finska aktörer får upp ögonen för våra logistik- och leveranslösningar, säger Christer Strand. Då gäller det att ha finsktalande medarbetare på plats som kan marknaden.

Inquires lösningar ger uppdragsgivarna full kontroll över hela leveranskedjan samtidigt som leveransupplevelsen för mottagarna är i centrum. Det görs genom ett utvecklat erbjudande med många servicetjänster i samband med leveransen, samt stor valfrihet för mottagarna.

Uppdragsgivarna äger sina egna transportavtal, men Inquire tillför inköps- och utvecklingskompetens. Inquire tillför även system och en operativ avdelning som sköter den dagliga planeringen och övervakningen av alla leveranser.

- Med smart och hållbar leveransplanering blir varuägarna mer kostnadseffektiva och miljövänliga, säger Christer Strand. Framförallt kan man erbjuda mycket bättre service och leveranser anpassade efter mottagaren.

 

Text: Arne Andersson