Ragn-Sells avyttrar utbildningsverksamhet

Publicerad mån, 05/14/2018 - 12:14

Miljöföretaget Ragn-Sells har sålt konsult- och utbildningsföretaget RSM & Co till miljö- och hållbarhetsrådgivarna Ramboll. Avyttringen är ett led i genomförandet av Ragn-Sells nya strategi som fokuserar på omställningen till en cirkulär ekonomi och ett tydligt materialfokus.
 

– Ragn-Sells nya koncernstrategi bygger på att driva på omställningen till en cirkulär ekonomi, säger Lars Lindén, vd och koncernchef i Ragn-Sellsföretagen. I och med avyttringen av RSM & Co ges vi nu möjlighet att ytterligare utveckla våra tre definierade affärsområden.

Ragn-Sells konstaterar att avfall är en resurs med ett tydligt eget värde. Ragn-Sells nya affärsmodell utgår därför från materialet och består av de tre affärsområden: Återvinning, Behandling & Avgiftning samt Industriella symbioser & Nya värdekedjor. Målet är en cirkulär ekonomi där använt material gör ny nytta och därmed minskar behovet av att bryta jungfruliga råvaror.

– Specialistkompetens växer bäst bland likasinnade och därför är vi säkra på att den verksamhet som drivits inom RSM & Co nu kommer få goda förutsättning att utvecklas under Rambolls regi, säger Lars Lindén.

Medarbetarna kommer att bli en del av Ramboll Environment & Health i Sverige och ha möjlighet att även arbeta i Rambolls globala organisation.

– Ramboll satsar hårt på miljö och hållbarhet, och att kombinera vårt starka team i Sverige med RSM & Co:s unika kompetens och erfarenhet kommer ytterligare att stärka erbjudandet till kunder både i Sverige och globalt, säger Lone A. Clowes, Nordenchef för Ramboll Environment & Health. Våra nya medarbetare kommer att jobba på den nordiska marknaden och blir en del av ett globalt nätverk.

Verksamheten kommer att drivas vidare i Rambolls regi men Ragn-Sells kommer även i försättningen att köpa konsult- och utbildningstjänster av bolaget.