Nagel Group får ny chef för Sverige och Danmark

Publicerad tors, 04/26/2018 - 19:19

Kim Hedegaard Sörensen tar per den 1 maj i år över befattningen som vd (Managing Director Nordics) i Nagel Sverige AB i Sverige samt de danska bolagen Nagel Danmark A/S och Nagel Liller A/S.
 

Efter studier i makroekonomi har Kim Hedegaard Sörensen under 17 års tid haft flera befattningar i A.P. Möller Maersk Gruppen i Köpenhamn, Danmark, bland annat som CEO i Europe Region i A.P. Möller Maersk-ägda Damco. Under perioden 2012 – 2016 har Kim Hedegaard Sörensen varit Group CEO i Blue Water Shipping i Esbjerg, Danmark. Därefter har Kim Hedegaard Sörensen haft funktionen som Chief Commercial Officer Region Europe hos den schweiziska globalt verksamma transport- och logistikkoncernen Panalpina Welttransport med placering i Frankfurt, Tyskland.

Kim Hedegaard Sörensen är 51 år, gift och far till två barn. Han är bosatt i Farum utanför Köpenhamn.

Som Managing Director Nordics får han det övergripande ansvaret för Nagel Sverige AB, Nagel Danmark A/S och Nagel Liller A/S. Martin Ventker, som anställdes i Nagel Danmark A/S 2015, fortsätter som direktör och kommer att rapportera till Kim Hedegaard Sörensen.

Nagel Sverige bildades 1993 och är placerat i Malmö.

Nagel Danmark har huvudkontor i Padborg i Danmark nära den dansk-tyska gränsen och är verksamt med internationella lastbilstransporter till och från Skandinavien. Verksamheten omfattar bland annat de aktiviteter som tidigare bedrevs i det danska åkeriet Andreas Andresen A/S som förvärvades av Nagel Group för ett antal år sedan.

Nagel Liller A/S är verksamt med inrikes distributionstransporter i Danmark samt lagerlösningar till livsmedelsindustrin. Verksamheten har cirka 300 medarbetare i de danska orterna Vejle, Struer, Odense och Bjaeverskov.

Nagel Group, med huvudkontor i Versmold i Tyskland, är inriktat på livsmedelslogistik. Bolaget opererar i hela Europa och har mer än 12 000 medarbetare på mer än 130 platser i 16 länder.
Senaste verksamhetsåret redovisade Nagel Group en omsättning på motsvarande cirka 20 miljarder svenska kronor (1,9 miljarder euro).