Top Team för tionde gången internationellt

Publicerad tors, 04/19/2018 - 18:40

Scania Top Team är ett utbildningsprogram som utvecklats för att ständigt förbättra kompetensen, kunskapen, professionalismen och samarbetet i Scanias verkstäder över hela världen. Tävlingen bidrar också till att locka kompetenta medarbetare till branschen.

Över 8 000 deltagare från över 70 länder utvecklar sina färdigheter genom att kombinera träning och lagarbete samtidigt som de konkurrerar. Resultatet för Scanias kunder är effektivare service.

I Scania Top Team hyllas kunskapen, tekniken och samarbetet på serviceanläggningarna runt om i Sverige och världen. I enlighet med Scanias kontinuerliga förbättringsfilosofi har Scania Top Team utvecklat sig från ett nationellt träningsarrangemang för 28 år sedan till dagens globala träningsprogram.

Årets upplaga är den 10: e omgången av Scania Top Team på internationell nivå, och tävlingen är större än någonsin. Med rekordantalet 70 deltagande länder kommer omkring 8 000 servicetekniker, kundmottagare och reservdelsexperter från hela världen att konkurrera mot varandra för att leverera service i världsklass.

De nationella deltävlingarna börjar med teoriuppdrag och avslutas med en nationell final som inkluderar både övning och teori. Vinnarna i de nationella deltävlingarna möts vid sex internationella regionala rundor under 2018. Av dessa kommer 12 lag att kvalificera sig till världsfinalen i december 2018 i Södertälje.

Text: Arne Andersson