Ytterligare skidlandslag valde svensk leverantör

Publicerad ons, 03/28/2018 - 16:07

Specialkarosser (SKAB) har inför den senaste skidsäsongen levererat ytterligare en vallalastbil, denna gång till Ski Team USA. En komplett utrustade mobil vallningsenhet med hydrauliskt utskjutbara sidor samt inredning optimerade för de krav som idag ställs inom skidvärlden.

Projekten med att bygga vallalastbilar startade 2008 och har därefter ökat i komplexitet. Fram tills idag har SKAB byggt sju enheter till både skidskyttelandslag och längdskidlandslag. Detta fordon är till amerikanska skidlandslaget, Ski Team USA.  Byggnationen är försedd med 8 stycken specialanpassade arbetsstationer med integrerat fläktsystem för att erhålla en optimal arbetsmiljö.

Under projektets gång så har det varit löpande avstämningar med Ski Team USA:s landslagschef Chris Grover. Han skriver följande: ”Scanias och SKAB:s nya vallabyggnation har verkligen varit en ”game-changer” för USA:s längdåkningslandslag. Arbetsytan har bra belysning, är utrustad med god ventilation och har en ändamålsenlig design så att en idealisk arbetsmiljö för vårt service-team har kunnat skapas.”

Text: Arne Andersson