Nordberghs huvudägare förvärvar PG Lots

Publicerad mån, 03/19/2018 - 09:40

Tempcon Logistics – som sedan tidigare är huvudägare i Tommy Nordberghs Åkeri – förvärvar de Linköpings-baserade bolagen PG Lots och dotterbolaget Linköpings Terminal av Patrik Appelskog och Göran Olofsson.
 

Ägarförändringen, som skedde vecka 10 i år, innebär samtidigt att Patrik Appelskog och Göran Olofsson blir minoritetsägare i Tempcon Logistics. Patrik och Göran kommer att vara kvar i den dagliga verksamheten och fortsätta bidra till utvecklingen av PG Lots även i framtiden.

Både PG Lots och dotterbolaget Linköpings Terminal kommer även i fortsättningen att bedriva sina verksamheter som egna varumärken och med oförändrade organisationsnummer.

- Genom försäljningen blir vi en del i en större helhet vilket stärker våra möjligheter till utveckling, säger Mikael Carlsson, vd i PG Lots. Det skapar också ännu bättre förutsättningar för att säkra vår personals framtid.

PG Lots bildades 1999 av Patrik Appelskog och Göran Olofsson. I samband med köpet av fastigheten på Idögatan i Linköping, där verksamheten bedrivs än i dag, tillkom 2005 det helägda dotterbolaget Linköpings Terminal AB.

PG Lots bedriver verksamhet inom områdena bemanning, transporter, logistik och terminal. Dessutom förfogar bolaget över en egen verkstad.  Uppdragsgivare till PG Lots och Linköpings Terminal är främst egna direktkunder, samt vissa transportförmedlare och åkerier Sedan tidigare finns bland annat ett etablerat samarbete mellan PG Lots och Tommy Nordberghs Åkeri där PG Lots är underleverantör till Nordberghs. PG Lots 9 lastbilar trafikerar i dagsläget Östergötland och Södermanland.

Omsättningen i PG Lots – med ett 60-tal medarbetare – uppgick det brutna räkenskapsåret 2016 – 2017 till 35 miljoner kronor.

Tommy Nordberghs Åkeri har sedan tidigare en etablerad åkeriverksamhet i Östergötland med en filial i Mjölby. Nordberghs etablerade verksamhet i Mjölby/Östergötland berörs inte av Tempcons förvärv av PG Lots och Linköpings Terminal.