Widrikssons firar ett år med fossilfria leveranser

Publicerad tors, 03/15/2018 - 06:38

Widrikssons erbjuder sedan ett år tillbaka helt fossilfria transporter för alla kunduppdrag. I mars 2017 uppnådde företaget målsättningen att utföra samtliga leveranser med helt förnybara drivmedel. Företaget har enbart positiva erfarenheter av de fossilfria bränslena under det gångna året även om resan dit varit utmanande. 

Beslutet att fasa ut fossila bränslen fattade Widrikssons redan 2006 då de första gasfordonen köptes in. Då fastställdes också målsättningen att sträva mot en fossilfri distribution år 2020. Sedan dess har Widrikssons gjort en successiv omställning av vagnparken till att uteslutande tankas med fossilfria bränslen och lever därmed upp till målsättningen med tre års marginal. 

Widrikssons byggde 2013 en egen biogastankstation på sin anläggning i Västberga för att säkerställa både tillgången och kvaliteten på gas. Det gör att företaget nu alltid kan tanka sina gasfordon med Biogas100 för minsta möjliga klimatpåverkan. Som komplement drivs delar av Widrikssons fordonsflotta med HVO100. Genom nära samarbete med drivmedelsleverantörerna säkerställs spårbarheten av råvaran. I Stockholm används uteslutande lokalt producerad biogas.

 

Text: Arne Andersson