Axel Johnson International förvärvar i Norge

Publicerad mån, 03/05/2018 - 13:58

Axel Johnson International affärsområde Transport Solutions stärker sin position i Norge genom att förvärva Egil Verne. Bolaget omsätter 100 miljoner norska kronor per år och har 15 anställda. 

Verne är ledande distributör av fordonskomponenter i Norge med fokus på belysning och elektriska komponenter till fordon. Förvärvet genomfördes den första mars i år.

- Med Verne i vår grupp blir vi en av de ledande distributörerna av fordonskomponenter i Skandinavien, säger Erik Eklöv, Managing Director i Transport Solutions. Tillsammans kommer vi kunna tillhandahålla våra kunder ett bredare och ännu mer konkurrenskraftigt produktutbud. Verne har goda och långa relationer till befintliga kunder och leverantörer och är ett välskött bolag som kommer passa bra in i vår grupp.

Den nuvarande ägaren, Arno Berg, kommer stanna kvar som minoritetsägare samt som vd.

- Genom att bli en del av Axel Johnson International får vi möjlighet att bredda vår produktportfölj och stärka vår position på marknaden, säger Arno Berg.
Axel Johnson Internationals affärsområde Transport Solution är en av Europas ledande aktörer inom lastsäkring och fordonskomponenter. Affärsområdet består av ABKATI, Eigenbrodt, Sternhammar, TMT. Malinen, Trailerkomponenter, Widni, Forankra gruppen och Allsafe. Dessa bolag redovisade en sammanlagd årsomsättning för 2017 på motsvarande cirka 150 miljoner euro.

Text: Lars Johansson