DAF rekryterar sex nya medarbetare

Publicerad ons, 02/21/2018 - 20:37

DAF:s expansion i Sverige och Norden fortsätter med oförminskad hastighet. Nordic Truckcenter, som är generalagent för DAF i Norden, räknar med att öka sin marknadsandel med 50 procent under året och har redan anställt sex nya medarbetare.
 

- Samtidigt växer vår reservdelsförsäljning kraftigt genom bolaget TRP, där vi är generalagent i Norden, säger Mattias Nilsson, vd i Nordic Truckcenter.

Nordic Truckcenter gjorde 2017 sitt bästa år någonsin med en ökning av både omsättning och antalet sålda lastbilar med nästan 30 procent. 

- Vi får allt fler och större kunder, våra lastbilar är oerhört driftsäkra och DAF är idag ett premiummärke på den svenska marknaden, säger Mattias Nilsson.

I år är målet en 50-procentig ökning. För att nå detta har man redan anställt sex nya medarbetare och ytterligare fem tjänster är utlysta: tre säljare i Stockholm samt en regionchef och i Malmö. Bland de nyanställda finns Johan Ahlgren, ny CFO för Nordic Truckcenter Norden, och Veronica Sköld, reservdelschef för TRP.

TRP är Europas näst största leverantör av reservdelar – inte bara för DAF utan även för flera andra ledande lastbilsmärken – och satsar nu stort på den nordiska marknaden.

De sex nya medarbetarna är:

Johan Ahlgren – CFO Norden. Kommer närmast från tjänsten som CFO för Mercedes-Benz Försäljnings AB, Mercedes egen återförsäljarverksamhet.

Veronica Sköld – reservdelschef för TRP (Truck Related Parts). Tidigare verkstadschef på STS (Sydhamnen Trailer Service) i Malmö.

Daniel Strömgren Regional & Order management. Har tidigare varit Produktchef på MAN och har en god insikt i branschen.

Magnus Gertsson – lastbilsförsäljare och begagnatansvarig för KAM-kunder. Har en bakgrund bland annat som KAM på Mercedes-Benz och Försäljningschef på Volvo.

Erik Axelsson – lastbilssäljare Uppsala/Borlänge. Kranexpert, lastbilssäljare på Mercedes-Benz och tidigare åkare.

Marcus Sultan – lastbilssäljare Göteborg. Tidigare egenföretagare inom Entreprenad, lastbilssäljare på Mercedes-Benz och Scania.