SKAB-gruppen satsar offensivt

Publicerad fre, 02/16/2018 - 07:14

En av Sveriges större påbyggare för lastbilar – SKAB-gruppen – har beslutat att bygga ut sin produktionsanläggning i Ätran.

Gruppen sysselsätter cirka 270 personer och omsätter cirka 550 miljoner kronor per år. Tillverkningen består av kundanpassade sandwichbyggnationer för tempererade transporter och styckegodstransporter. 

Huvudkontoret för verksamheten är i Ätran, där 170 personer är anställda. 

I Ätran satsas det nu på en rejäl utbyggnad och en stor förändring av hela produktionsupplägget. Det görs väldigt mycket omändringar i befintliga lokaliteter för att anpassa dem till en ny produktionslayout och dessutom byggs det nya lokaler som ger ytterligare cirka 2500 kvadratmeter i Ätran. (Sedan tidigare är lokalerna i Ätran drygt 20 000 kvadratmeter stora).

-Det här är en satsning som ger möjlighet att ytterligare effektivisera och stärka vår konkurrenskraft ännu mer, säger Tomas Andersson, vd i SKAB-gruppen. Vi ser en ökande konkurrens för tillverkningsindustrin generellt och det är framförallt från företag i de så kallade gamla östländerna, där arbetskraften inte kostar så mycket. Nu satsar vi cirka 40 miljoner på nya lokaler, förändringar i befintliga lokaler och bland annat en robotinvestering. Allt för att stärka vår konkurrenskraft och ta oss an de utmaningar som finns i framtiden.

 

Text: Arne Andersson