Blygsam omsättningsökning för Green Cargo

Publicerad fre, 02/09/2018 - 08:27

Green Cargo redovisar en omsättning för 2017 på 4,3 miljarder kronor, vilket är en ökning med 3 procent jämfört med 2016. Det framgår av bolagets årsredovisning som redovisades på torsdagen.
 

Green Cargo redovisar en förlust (resultat efter finansnetto) för 2017 på -32 miljoner kronor, vilket ska jämföras med 2016 års förlust (resultat efter finansnetto) på -111 miljoner kronor.

Green Cargo redovisar ett positivt rörelseresultat för 2017 på 1 miljon kronor, vilket ska jämföras med fjolårets förlust på -78 miljoner kronor.

Green Cargo har beslutat att lämna det samägda bolaget DB Cargo Scandinavia och redovisar den delen av verksamheten som avvecklad verksamhet. Green Cargo redovisar en förlust från avvecklade verksamheter på -73 miljoner kronor, vilket ska jämföras med -5 miljoner kronor för 2016.

-Under flera år har vi fokuserat på att höja vår kvalitet samtidigt som vi minskat våra kostnader, men vi har inte gått i mål, säger Green Cargos vd Jan Kilström. Vi ska öka vår lönsamhet ytterligare för att nå en långsiktigt hållbar ekonomi.

Green Cargos dotterbolag i Norge redovisar resultatförsämringar och utvecklingen är fortsatt bekymmersam. Ett stort antal aktiviteter har initierats för att nå lönsamhet med målet att skapa en ekonomisk hållbar verksamhet. Även i Danmark satsar Green Cargo på ökad effektivitet och bättre kundlösningar genom beslutet att lämna det samägda bolaget DB Cargo Scandinavia. 

- Vårt mål är att utveckla bra och konkurrenskraftiga kundlösningar mellan Skandinavien och övriga Europa, säger Jan Kilström. Vårt beslut grundar sig i att vi och DB Cargo inte har samsyn i vissa frågor, främst när det gäller prissättningen. Vi har en god dialog med DB Cargo och vi arbetar för att förändringarna inte kommer påverka våra kunders transportlösningar på ett negativt sätt.