Walléns Åkeri prisas för djuromsorg och kundfokus

Publicerad tis, 01/23/2018 - 09:36

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att HKScan Agri, HKScans inköps- och intransportavdelning, utsett Walléns Åkeri till Årets Djurtransportör 2017.

- Vi är mycket stolta över våra svenska djurtransportörer och vill genom utmärkelsen Årets djurtransportör lyfta fram den transportör som vi anser gjort en extra bra insats under året, säger Magnus Lindholm, tillförordnad inköpsdirektör i HKScan. Våra djurtransportörer är en mycket viktig länk mellan HKScan Agri och våra svenska leverantörer av nöt, lamm och gris. Det är tack vare detta goda samarbete som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 procent svenskt kött året om.
Årets Djurtransportör är ett etablerat hedersomnämnande och vinnare utses bland HKScan Agris djurtransportörer. Genom utmärkelsen vill HKScan Agri förmedla den mycket positiva respons bolaget kontinuerligt får från sina djurleverantörer tillbaka till sina transportörer. Nomineringen till Årets Djurtransportör har skett av HKScan Agris transportplanerare, som dagligen har kontakt med våra inköpare och leverantörer.

De nominerade transportörerna har bedömts enligt kriterierna:

Har bra djuröga och främjar djurens naturliga beteende vid transport så att de mår bra.

Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.

Professionell affärspartner som sätter kunden och djurleverantörernas önskemål i fokus.

Motivering till Årets Djurtransportör 2017:

Walléns Åkeri är lätta att samarbeta med och har bra ordning på både papper och leverantörer. Transporterna av livkalvar utförs av Kjell (far) och Torbjörn (son) på ett korrekt och bra sätt. De är mycket serviceinriktade och har ett gott rykte ute bland sina leverantörer.

Fakta om Walléns Åkeri

Wallens Åkeri ägs och drivs av familjen Wallén. Företaget grundades av Kjell och Monika Wallén år 1989. Årligen transporteras 3 500 livkalvar till HKScans uppfödare. Företaget har sin bas i Björkvik där familjen även driver en välbesökt och uppskattad gårdsbutik och café.