Fredrik Frakt och Renall fusionerar

Publicerad tis, 01/23/2018 - 22:33

Fredrik Frakt och Renall går samman i ett gemensamt bolag inom miljöservice och entreprenad.

Fredrik Frakt AB som ägs av Fredrik Jonsson och Renall AB, ägt av Ronny och Marie-Louise Fyhr slår samman sina företag genom en fusion till ett gemensamt bolag som kommer att heta Renall.

- Båda bolagen har mångårig historik och en stadig tillväxt inom sina respektive verksamhetsområden, säger Ronny Fyhr. Genom sammanslagningen skapar vi ett starkare företag där våra olika tjänster kompletterar varandra väl.

I det nya bolaget är Ronny Fyhr vd, Fredrik Jonsson vice vd och affärsområdeschef Frakt & Entreprenad. Marie-Louise Fyhr är marknadschef.

- Vår ambition är att ha fortsatt tillväxt och att detta skall gynna våra kunder med ett bredare och mer konkurrenskraftigt tjänsteutbud, säger Ronny Fyhr.  Vi har en mycket stark konjunktur och spännande marknad i Östergötland. Detta tillsammans med det faktum att många kunder i större omfattning vill ha en leverantör till så många tjänster som möjligt, är en av anledningarna till att vi slår ihop företagen.

Fredrik Jonsson framhåller att sammanslagningen känns som ett naturligt steg i båda företagens utveckling och tillväxtplaner.

- Vi är mycket måna om våra medarbetare och ser sammanslagningen som en trygghet för dem, säger han. Vi rekryterar årligen nya förare och tjänstemän och vi ser att även under 2018 behöver vi göra flertal nyanställningar.

Expansionen innebär att Renall kommer att bygga en ny anläggning på Torvinge industriområde i Linköping.

- Vi bygger ny anläggning i Östra Malmskogen för fordon och kontor, säger Marie-Louise Fyhr. Bygget beräknas vara klart att tas i drift under juni 2018.

Som en del i sin etablering i Linköping förvärvade Renall under våren 2017 Linköpingsföretaget Urbans Spol- och Tankservice med åtta medarbetare.

 

Fakta nya Renall:

Antal anställda i dagsläget: cirka 90
Beräknad årsomsättning 2018: 150 miljoner kronor

Huvudkontor Norrköping
Verksamhetsorter:
Linköping, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Finspång, Åtvidaberg, Katrineholm, Vingåker, Flen, Nyköping