TX Logistik åter på spåret i Sverige

Publicerad tors, 01/18/2018 - 07:59

TX Logistik AB, som år 2015 under uppmärksammade former förlorade sitt tillstånd att bedriva järnvägstrafik i de nordiska länderna, har sedan den 22 december 2017 åter erhållit trafikeringstillstånd och säkerhetsintyg i Sverige.

- Licensen för Sverige är en viktig del av vår Skandinavien strategi med målet att kunna erbjuda direkttrafik från Skandinavien till Sydeuropa och leverera effektiva järnvägslösningar till hela Europa säger Mirko Pahl, CEO i TX Logistik AG. I nästa steg har vi planerat för en licens i Danmark från mitten av 2018 och vi funderar också över möjligheterna i Norge. Då skulle man än en gång kunna ta hand om Europas nord-sydliga axel helt och hållet i egen regi från och med tredje kvartalet 2018. Därför är den licens vi fått för Sverige också en viktig milstolpe i utvecklingen av Polo Mercitalias nätverk, där TX Logistik ingår anser Mirko Pahl.

I ett första steg trafikerar TX Logistik AB de svenska järnvägsförbindelserna mellan Trelleborg, Malmö och Eskilstuna, Trelleborg, Malmö och Årsta, samt mellan Malmö och Bro, (Coop-tåget), med egna dragfordon.  För en tid sedan rapporterade Svensk Åkeritidnings nätupplaga om att Green Cargo upphörde med sin kombitrafik mellan just Trelleborg / Malmö och Årsta under januari 2018, en relation som TX Logistik nu återupptar.

- Med den förnyade licensen i Sverige har vi tagit ett viktigt steg mot fortsatt lönsamhet och tillväxt, säger Lars Winther Sørensen, verkställande direktör i TXL i Sverige. Då vi kan styra värdekedjan optimalt, kan vi reagera snabbt och garantera en hög kvalitetsnivå. Målet för 2018 är att bygga ut det befintliga nätverket.

Text: Lars Johansson

 

TX Logistik AB, är ett dotterföretag till TX Logistik AG, som sedan 2017 är helägt av Mercitalias S.p.A, vilket i sin tur är ett dotterbolag till Ferrovie dello State Italiane, Italienska Statsjärnvägarna.