Posten Norge följer strömmen – köper Tesla Semi

Publicerad tors, 01/18/2018 - 07:55

Brings ägare Posten Norge, som har en av världens största elbilsflottor, kommer under 2019 att sätta in ett eldrivet trailerekipage från Tesla.

Tesla som annonserat att man under 2019 kommer att ha en dragbil produktion, med en räckvidd på uppemot 800 km, vid max last och i motorvägsfart, får nu Brings ägare Posten Norge som kund.

- Vi är övertygade att framtiden är eldrift i alla fordons segment, säger John Eckhoff, presschef i Posten Norge. Därför ser vi det som viktigt att kunna testa ny teknologi så tidigt som möjligt.

Tesla Semi kommer, förutom ett lågt luftmotstånd, att vara utrustad med bl.a. autopilot teknologi. Ett nät med egna laddnings stationer skall möjliggöra laddning på cirka 30 minuter, tillräckligt för att möjliggöra 640 km körning

-Teknikutvecklingen går snabbt, och redan i närtid ser vi att de elfordon som kommer är rustade för att möta våra krav på säkerhet, räckvidd och kostnader, säger Eckhoff.

Posten Norge, tillsammans med Bring, har sedan 2009 reducerat sina koldioxidutsläpp med mer än 40 procent. Målet är att år 2023 endast använda förnybar energi. Övergången till elektrifierade fordon är centralt för att nå dessa mål.

Text: Lars Johansson