Marko Kaj Moving namnändrar och rustar för expansion

Publicerad tors, 01/18/2018 - 22:45

Marko Kaj Moving investerar i nytt namn och helhetskoncept och är samtidigt inne i en stark expansionsfas.

Marko Kaj Moving är en marknadsledande aktör av tjänster inom flytt och logistik. Bolaget har en mångårig satsning på utveckling av kunderbjudandet med allt mer komplexa tjänste- och produktionslösningar i nära samspel med kund.

Våren 2017 beslutade bolagsledningen att uppdatera profil, logotype och namn. Marko Kaj Moving ändrar därför namn till Movator. Ändringen rör namn och profil, med en ny logotype. Organisationsnumret förblir oförändrat. Namnet Movator finns sedan tidigare i koncernen genom ett förvärv som genomfördes 2016.

- Namnet Movator framstår naturligt på en marknad som innefattar högkvalificerade tjänster inom våra produkt- och tjänsteområden där vi möter stark efterfrågan på tjänster runt ”den sista milen”, säger vd Mikael Signer. Där blir Movator den katalysator so ser till att kunden får en perfekt upplevelse.

Tillsammans med namnbytet lanserar bolaget totalkonceptet All Inclusive by Movator med start under januari 2018. All Inclusive by Movator är ett totalkoncept för leverans, kvalitet och hållbarhet med fokus på tredjepartslogistik och helkund. Konceptet förtydligar Movators inriktning som specialist på höförädlad kundunik distribution.

- Med Movator landar kundens beställda vara på exakt rätt plats enligt anvisning, skruvas upp på väggen, eller installeras, säger Mikael Signer. När vi är färdiga är kundens vara inkopplad, provad och färdig att använda, med överlämning av instruktioner och dokumentation till kunden och svar på kundens frågor. Uttjänta produkter tas om hand hållbart för återbruk eller materialåtervinning.

Movator arbetar också i allt större utsträckning med omlokalisering, leverans, mellanlagring, demontering och montering av interiörer, upphängning och installation av armaturer, liksom kvalificerade ur-, in- och omkopplingar av datanät och IP-telefoni.

- Efterfrågan ökar också på flexibla åtaganden med hög precision inom packning, uppackning och ompackningar, flytt, avveckling och städ, lager och magasin, säger Mikael Signer. Vi öppnar också ett nytt logistikcenter i Malmö vilket förstärker vår närvaro i Sverige.