Stena ny delägare i NTEX

Publicerad ons, 01/10/2018 - 09:17

Stena går via Stena Rederi in som 25 procents delägare i transport- och logistikbolaget NTEX med huvudkontor i Göteborg. Samtidigt blir Carl-Johan Hagman, vd i Stena Rederi, ny ledamot i NTEX styrelse.

- Det är korrekt att Stena blir delägare i NTEX och att Carl-Johan Hagman går in i bolagets styrelse, säger Thomas Ström, vd, koncernchef och huvudägare i NTEX till Svensk Åkeritidnings nätupplaga. Och för en tid sedan gick även Ole Frie, före detta vd och koncernchef i DFDS, in som ordinarie styrelseledamot i NTEX. Jag vill i nuläget inte lämna några kommentarer till detta.

Efter ägarförändringen, som skedde den 31 december 2017,  kontrollerar Thomas Ström 75 procent och Stena Rederi 25 procent av aktierna i NTEX.

Skälet till att Stena Rederi väljer att gå in som 25 procents delägare i NTEX är att NTEX är ett entreprenörsdrivet bolag med god framtidspotential.

- Potentiell transformation av logistiksektorn är både en utmaning och möjlighet för Stena, säger Carl-Johan Hagman till Svensk Åkeritidnings nätupplaga. För att bättre förstå denna marknadsdynamik har vi förvärvat en minoritetsandel i NTEX.

NTEX är ett transport- och logistikföretag som tillhandahåller väg-, sjö- och flygtransporter samt terminalhantering på sina tre terminaler i Göteborg, Helsingborg och Gislaved. Företaget grundades i Göteborg 2003 och har sedan dess vuxit till närmare 300 anställda och omsätter idag 1,3 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Göteborg och kontor finns även i Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Polen, Estland, Lettland och Litauen.