Ragn-Sells lämnar Lettland

Publicerad tis, 01/09/2018 - 08:48

Ragn-Sells har sålt hela sin verksamhet i Lettland till bolagets nuvarande vd Agris Markss.

Det lettiska bolaget har 93 anställda och redovisade en omsättning för 2016 på 46 miljoner kronor. Verksamheten kommer att drivas vidare under annat namn, utan band till Ragn-Sells.

Avyttringen är ett led i genomförandet av Ragn-Sells nya strategi, som fokuserar på omställningen till en cirkulär ekonomi. I och med affären har Ragn-Sells inte längre någon närvaro i Lettland.

- Ragn-Sells nya koncernstrategi bygger på att driva på omställningen till en cirkulär ekonomi, säger Lars Lindén, vd och koncernchef i Ragn-Sellsföretagen. Försäljningen av vår lettiska verksamhet bidrar till ett större fokus på strategin.

Avfall är i dag en resurs med ett tydligt eget värde. Ragn-Sells nya affärsmodell utgår därför från materialet och består av tre affärsområden: Återvinning, Behandling och avgiftning samt Industriella symbioser och nya värdekedjor. Målet är en cirkulär ekonomi där använt material gör ny nytta och därmed minskar behovet av att bryta jungfruliga råvaror.

- Vårt sätt att leva i dag bygger på en ohållbar användning av naturresurser, säger Lars Lindén. Ragn-Sells bidrar till att allt mer resurser kommer tillbaka in i kretsloppet.

I och med försäljningen är Ragn-Sells inte längre verksamt i Lettland. Koncernen verkar i dag i Sverige, Norge, Danmark, Polen och Estland.