LGT tillsätter nya chefer inom trafik och information

Publicerad mån, 01/08/2018 - 08:15

Det Litorina-ägda Möbellogistikbolaget LGT Logistics, med huvudkontor i Tibro, rekryterar Tommy Andersson som ny informationsdirektör (CIO – Chief Information Officer) och Tony Svedenfjord som ny trafik- och terminalchef.

Tommy Andersson har många års erfarenhet från ledande positioner i IT- och logistikbranschen.

- LGT är Nordens ledande specialistföretag inom möbellogistik och just nu håller vi på att utveckla bolaget strategiskt och operativt, säger Håkan Nilsson, vd i LGT. Den senaste tiden har vi rekryterat flera nyckelspelare, där Tommy Andersson är den senaste. Tommys styrkor ligger i att skapa IT-driven förändring och att strukturera interna processer inom organisationer.

LGT Sverige har rekryterat Tony Svedenfjord som trafik- och terminalchef. Tony har tidigare haft ledande befattningar inom kundlösningar, linjetrafik, terminal och distribution hos såväl Postnord som Bring. Som trafik- och terminalchef på LGT kommer Tony fungera som en nyckelperson i utvecklingen av LGT Sverige och företagets logistikerbjudande.

- Tonys breda och gedigna bakgrund gör att han har mycket att tillföra, säger Håkan Nilsson. LGT har bara börjat sin förändringsresa och vi behöver utveckla nya leveranslösningar som möter kundernas efterfrågan. Det är en spännande utmaning, där jag vet att Tony kommer bidra med sin kunskap.