Menigo väljer elhybrid från Scania

Publicerad tors, 12/14/2017 - 15:46

Menigo hjälper sina kunder att skapa goda och hållbara matupplevelser genom livets alla skeden. För att bidra till en snabbare omställning för hållbar livsmedelsförsörjning är transporter en viktig pusselbit. Till årsskiftet rullar den första elhybriden ut i trafik i Menigos regi.

Menigos skruvar upp miljö- och kvalitetsarbetet med en ambition att vara bäst i branschen gällande en hållbar utveckling av verksamheten. Detta inkluderar självklart hållbara lösningar för transporter, och redan idag använder Menigo en stor del HVO och andra miljöanpassade drivmedel för den dagliga driften.

- Grossist- och livsmedelsbranschen är mycket transportintensiv, vilket betyder stora utsläpp så länge man fortsätter med enbart fossil teknik, säger Menigos vd Jonas Köhler. Tillsammans med våra ägare Sysco sätter vi hållbarhet högt på agendan med ambitionen att kraftigt minska vårt avtryck på miljön. I USA har vårt moderbolag Sysco lagt en order på 50 Tesla-fordon, och vi tar nu även här i Sverige vårt första steg mot en fossilfri flotta.

Elhybriden är en Scania med följande specifikation och egenskaper:

Första hybridlastbilen enligt Euro 6 och med förnyelsebara drivmedel.

Sparar 18 procent bränsle i en typisk körcykel för citydistribution.

Möjlighet till ”Silent mode”, tyst körning med ren eldrift.

Arbetar ihop med Scanias 9-litersmotor som kan köras på biodiesel av FAME- eller HVO-typ med koldioxidreduktion på upp till 92 procent.