Handelns bästa arbetsplats finns i logistiksektorn

2017-12-07 12:49

Under torsdagsmorgonen, den 7 december, mottog Nowaste Logistics i Helsingborg utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats. Priset delades ut av Susanna Gideonsson, förbundsordförande i Handelsanställdas förbund.

- Vi är extra glada för att priset i år går till ett lager, och till en stor arbetsplats som har skapat arbetstillfällen för människor med olika bakgrunder, säger Susanna Gideonsson. Nowaste Logistics är ett föredöme i en bransch med stora utmaningar när det gäller arbetsmiljö och möjlighet till fackligt inflytande.

Motiveringen lyder: 

”När företag och fackklubb drar åt samma håll går det att skapa trivsel och god sammanhållning även på en riktigt stor arbetsplats med hög arbetstakt. På Nowaste Logistics blir medarbetarna lyssnade på och behandlas med respekt och fack och chefer lyckas tillsammans konstruktivt lösa de problem som är en del av vardagen.”

Fruktlagret Nowaste Logistics i Helsingborg visar att det går att skapa trivsel och god sammanhållning när företag och fackklubb drar åt samma håll. Det är högt i tak och samtalsklimatet mellan den engagerade fackklubben och arbetsgivaren är gott. Företaget bara har egna anställda och satsar på utbildning och personalfrämjande åtgärder. Fackklubben hinner lära känna sina medlemmar och skapa förtroende – det är dit man vänder sig med frågor och problem.

Priset till Handelns bästa arbetsplats instiftades av Handelsanställdas förbund 2015 med mottot: ingen arbetsplats är bättre än sina arbetstagare, fackliga företrädare och chefer. 

Tidigare pristagare är:

Ellos Group AB, 2015

Folksams telefonrådgivning i Sundsvall/Kramfors, 2016

Anders Karlsson