Söders Stadsbud får ny ägare

2017-12-06 13:47

Relokator Sverige AB, som är en del av norska Relokator AS och First Mover Group, som startade verksamhet i Sverige i början av 2017, förvärvar Söders Stadsbud i Stockholm, med inriktning på möbelmontage och flyttjänster.

Söders Stadsbud grundades 1985 av Jan Eklund. Bolaget har i dag 18 medarbetare. Omsättningen i företaget uppgick det brutna räkenskapsåret 205 – 2016 till 19 miljoner kronor.

- Tillsammans med Söders Stadsbud är Relokator väl rustat för att fortsätta vår tillväxtresa och ta oss an ännu fler uppdrag säger Jens Hällbom, vd i Relokator Sverige. Förvärvet stärker och breddar vår position på montage- och flyttmarknaden.

Tore Martinsen, vd och koncernchef i First Mover Group, framhåller att Söders Stadsbud är ett fint tillskott till Relokator-familjen.

- Det är en god plattformsinvestering för ytterligare tillväxt i Stockholm, säger han. Inom loppet av 2018 ska vi också växa i Göteborg och Malmö.

FMG – First Mover Group – är en av Nordens största aktörer inom tjänster för montage, flytt och avveckling. Årsomsättningen i First Mover Group för 2017 beräknas uppgå till mer än motsvarande cirka 210 miljoner svenska kronor (200 miljoner norska kronor).

Anders Karlsson