Åkarhjälpen: Om några få dagar stänger årets insamling

2017-12-06 19:59

Nu är det bara några få dagar kvar tills årets insamling för Åkarhjälpen stänger. Pengar som utan mellanhänder och dyra administrativa utsvängningar kommer gå direkt till de som behöver dem som mest. Precis som tidigare om åren stöttar Åkarhjälpen cancersjuka barn i Litauen med pengar till medicin och medicinsk utrustning.

Vårt plusgionummer är 685115-8 och vårt swishnummer är 123 569 17 46.

Litauen är inte långt bort, men är ett land där det är mycket stor skillnad mellan fattig och rik – och hjälpen som vi gemensamt kommer med kan i många fall vara skillnaden mellan liv och död. Så ärade medmänniskor, fortsätt stödja oss på plusgironummer 685115-8 eller genom att swisha på 123 569 17 46.
I år är det extra många som behöver en hjälpande hand men vi ber er tänka på Åkarhjälpen – näringens eget initiativ.
Till helgen, den 9 – 10 december, kommer Åkarhjälpen att överlämna en check med beloppet för årets insamling till hjälporganisationen Ruguté, som med stort engagemang kämpar för att göra livet lättare för cancersjuka barn i Litauen.
Hjälpen som Ruguté ger är vitt skild men oftast handlar det om just medicin och medicinsk utrustning som kostar stora pengar. En del av pengarna från Sverige går också till att kunna behålla övernattningslägenheten i Villnius, som ligger i anslutning till sjukhuset – där långväga anhöriga till de sjuka barnen kan få bo för att få vara nära sina barn.
Som tidigare sätter Åkarhjälpen en ära i att inte en enda krona försvinner i administrativa kostnader. Pengarna kommer istället att gå till medicin och annan hjälp för att underlätta livet för de små och deras anhöriga. Detta i ett land där skillnaden mellan rik eller fattig styr vem som ska överleva eller inte.
Fortsätt att skänka genom att sätta in bidrag på plusgironummer 685115-8 eller swisha på 123 569 17 46.


Här är de bidragsgivare som hittills satt in pengar på Åkarhjälpens plusgirokonto under årets insamling:

Sveriges Åkeriföretag Syd
Ieva Sturesson
Vikmanshyttans Åkeri
Lars Lundstam
Trygve Bengtsons Åkeri
Rolf Viebkes Åkeri
Gunnar Davidson Åkeri
Gävleborgsåkarna
KL Elektronik
Valbo Transport
Åkeriföreningen Mittåkarna
R. Wesslander Transportkonsult
Lars Christer Börjesson  
Ingvar Carlsson
Christer Harrysson
Anders Karlsson
Sveriges Åkeriföretag Halland
Heidi Nilsson Faste
Lars-Erik Grönvall
Eva Hilding
Mikael Karlsson

Dessutom tillkommer ett antal bidragstagare som vill vara anonyma, samt ett antal personer, företag och organisationer som har swishat in sina bidrag.

Anders Karlsson