Åkeriföretagen i syd bidrar med 10 000 till Åkarhjälpen

2017-12-05 17:13

En av de regionala åkeriföreningarna i Sveriges Åkeriföretag – Sveriges Åkeriföretag Syd – bidrar med 10 000 kronor till årets insamling för Åkarhjälpen. Nu utmanar Stefan Espersson, ordförande i Sveriges Åkeriföretag Syd, andra åkeriföreningar och branschkollegor att stödja denna behjärtansvärda insamling till förmån för svårt cancersjuka barn/ungdomar i Litauen.

En av de regionala åkeriföreningarna i Sveriges Åkeriföretag – Sveriges Åkeriföretag Syd – bidrar med 10 000 kronor till årets insamling för Åkarhjälpen. Nu när det endast återstår några dagar av årets insamling, utmanar Stefan Espersson, ordförande i Sveriges Åkeriföretag Syd, andra regionala föreningar och branschkollegor att stödja denna behjärtansvärda insamling till förmån för svårt cancersjuka barn/ungdomar i Litauen.
- Styrelsen i den regionala åkeriföreningen Sveriges Åkeriföretag Syd tog i dag beslutet att stödja Åkarhjälpens insamling med 10 000 kronor, säger Stefan Espersson till Svensk Åkeritidnings nätupplaga. Nu utmanar vi våra branschkollegor och övriga regionala åkeriföreningar i landet att stödja årets insamling.
Överlämnandet av årets insamling av pengar och förnödenheter som exempelvis leksaker, sker nu till helgen, den 9 – 10 december.
Det insamlade bidraget går oavkortat till Rugute Fonden www.rugute.lt/en - och barnen/ungdomarna som drabbats av cancer.

_ Detta måste vara världens mest orättvisa sjukdom, jag förstår inte varför dessa barn, som ännu inte hunnit uppleva livet, ska hamna i ett skede som isolerar dem från kompisar och skolor, säger Stefan Espersson, åkeriägare och tillsammans med Svensk Åkeritidning eldsjäl och initiativtagare till Åkarhjälpen. Vi har också sett att syskon har drabbats av ensamhet, då allt fokus lagts på de svårt sjuka barnen, vilket är fullt förståeligt.
Genom att stödja Rugute Fonden i deras arbete, bidrar man till att ge de drabbade barnen och ungdomarna ett bättre liv, även om det ser mörkt ut i vissa fall.
- Det har kommit in en del pengar, säger Stefan Espersson. Vi vill för närvarande inte gå ut med det hittills insamlade beloppet. Skälet är att det ska bli en liten överraskning för Rugute Fonden när vi kommer dit.

Sätt gärna in pengar på Plusgiro 685115-8 eller swisha på 123 569 17 46.

Anders Karlsson